Direktlänk till inlägg 12 februari 2010

Veckans busgrogg

Av busgrogg - 12 februari 2010 19:14

North goes east!


Nä nu får det vara nog med snö och kyla.

Västerbottningarna tycker att nu börjar bästa tiden på året.

Solen börjar värma och hela familjekaravaner med skotrar drar ut på isarna som ett jäkla lämmeltåg.

Vad gör dom där ute på isarna?

Jag tog och skidade ut och kollade. Dom gör ingenting!

Parkerar skotrarna i ringformation precis som nybyggarna gjorde mot skydd för anfallande indianer.

Vad är dom rädda för där ute på isarna? Inte vet jag. Kanske kringströvande rövarband från vårt grannland i öster som smyger ut över Kvarken på nätterna och lägger sej i bakhåll för att röva bort barnen.

Ja, nåt är det i alla fall. För när dom uppfyllt sitt uppdrag som en yttre försvarsmur då drar lämmeltåget hemåt igen och lämnar återigen kusten obevakad.

En del säjer att det är så skönt att komma ut i solen så här års och njuta? I morse var det -23 grader, vad är det som är njutbart med det?

Är det nu solen man vill åt så åk då till varmare breddgrader. Det tänker jag göra. Närmare bestämt österut ett 10-tal  timmar. Hörde att det var 35 grader, känns helt rätt.

Tänkte ut och fiska lite grand. Då lär det inte bli att ligga på renfällen och kolla ner i ett mörkt hål efter röding. Nä här blir det helt andra utmaningar! He,he!

Jo, en god vän till mej Björne undrade hur det går med Busgroggarna under några veckor framöver? Om du inte tänker ta några ”vita” veckor så ska du få en alldeles egen groggis.

Vi döper den till ”Raggarbjörn”. 4cl Vodka, 2cl Bols Blue, 2 tsk Dextrosol (fruktsocker). Fyll på med Red Bull och skaka eller mixa. Den sparkar skönt! Här kommer en annan godsak när man mot kvällningen sitter och avnjuter skön blues i goda vänners lag. Vi kallar den för ”Muddy Water”, ja ni fattar. 4cl rom, 8cl Coca Cola, 4cl apelsinjuice. Mycket enkelt och mycket gott. Den fungera dock inte till någon J…a Melodifestival!

Då skulle jag föreslå något helt annat. Då kan du och groggen med samma namn gå lös på en ”Motherfucker”. Den här klarar man att blanda till alla tider på dygnet. Valfri sorts Whisky och några stänk Tabasco.

Lycka till !

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av busgrogg - 5 februari 2010 17:44

Mohammed gick omkring o degade i Rosengård centrum, o bäst han gickdär så sparkade han till en flaska som låg på marken.Lite på skämt sa han: Heey du anden, kom ut ur flaskan för fan. Otroligt nog så kom det ut en ande ur flaskan som sade: Mannen d...

Av busgrogg - 5 februari 2010 10:04

Norrlandslist!   Detta är en något förskönad version av verkligheten och ett försök att få det till en rolig historia. Men icke förty är det dagens sanning och en vedertagen taktik i norra delen av vårt älskade fosterland.   Spill upp en &r...

Av busgrogg - 15 januari 2010 16:06

Det ska bli en helg i sundhetens tecken. Ja det är vad som är planerat i alla fall. Var förbi sportaffären och inhandlade nya skidor. En ung spoling med finnigt ansikte frågade om jag var intresserad av ”skejting” skidor eller vanliga...

Av busgrogg - 12 januari 2010 22:46

har nu alltså vikt ner sig för "opinionen". Ett antal skäggbarn och i förlängningen deras omfattande klaner ska ha livstidsförsörjning i kommunen. Undrar var M-väljarna som inte ville att man skulle bita i kudden och ta den i röven när partipiskan ...

Av busgrogg - 8 januari 2010 12:38


Som vanligt har vår man i norr lite goa tankar och drinktips lagom till helgen! Stämningfull bild på Nybroviken i vinterskrud tagen på hemväg från krogen bjuds också av denna arktiska busgrogg till karl.     Vill du slippa bakfyllan?   Låt...

Ovido - Quiz & Flashcards